Tanfolyam általános tájékoztató

tanfolyam altalanos tajekoztato

Kinek a figyelmébe ajánlom és miért?

  • Ha az asztrológia már régen felkeltette az érdeklődésedet és most élni tudnál a lehetőséggel is.
  • Idővel szívesen elmélyülnél saját horoszkópod rejtelmeiben, de most még nem tudod mi mit jelent benne?
  • Szeretnél másokat is megismerni, jobban megérteni az asztrológia jelképes nyelvezetén keresztül, mert kapcsolataid minősége fontossá vált számodra?
  • Kíváncsi, nyitott, útkereső vagy, nem idegenkedsz másfajta látás -és szemléletmódra is szert tenni?
  • Esetleg szellemi kihívást, szabadidős tevékenységet, közösséget keresel?
  • A tanulási és önismereti szándékon túl erényed a kitartás is; az asztrológia összetett rendszerét ugyanis nem sajátítható el röpke pár hét alatt, és az alapokról kell elkezdeni építkezni. Ezt fontos letisztázni, mivel kell rá időt és energiát áldozni, csak az vágjon bele, akik erre képes és hajlandó is.

Nehéz elsajátítani az asztrológiát? Sokat kell majd számolni?

Nem a számolás a legnagyobb kihívás. Kihívást két dolog jelenthet.

Az egyik az, hogy lexikálisan is nagy mennyiségű ismeretanyagot kell elsajátítani; megérteni, rendszerezni, majd alkalmazni. Egy sokrétű, összetett és jól felépített rendszert ismersz meg, ami időigényes folyamat. A tematikusan minden ismeret egymásra épül, nincs olyan, hogy valamit kihagysz, vagy átugrasz mert nem érdekel, azért mert a későbbiekben nem lesz majd mire építeni, vagy nehezebben érted meg a témát. Jó ha tisztában vagy azzal, hogy az asztrológia iskolák 4-6 éves szisztémában adják át a komplex ismeretanyagot, kb. 240 -400 órás képzések keretében, és erre szükség is van.

A másik dolog az analógiás gondolkodás, mivel a hagyományos oktatási rendszerben erre nem izmosítunk. Nem is nehéznek nevezném inkább, hanem szokatlannak. Idővel és gyakorlással már elkapod a fonalat és menni fog, mint a karikacsapás, de kezdetben nehézséget szokott okozni.

Nem akarok éveket foglalkozni vele, csak a saját képletemet szeretném valamennyire megérteni, de könyveimmel és az internettel nem sokra megyek. Ez lehetséges?

Tény, hogy nem minden asztrológia iránt érdeklődő kíván egyben hivatalos minőségben asztrológussá is válni, vagy oklevelet szerezni ismereteiről és bevállalni 4-6 év tanulást. Ahhoz azonban, hogy egy horoszkópot, vagy akár a saját képletedet valamennyire is értelmezni tudd, már kell egyfajta tudásszinttel rendelkezned, ez pedig nem megy pár hónap leforgása alatt, ezt tudomásul kell venni.

El kell fogadnod, hogy - akárcsak akkor, amikor olvasni tanultál, betűről-betűre ismerkedtél az alapokkal – az asztrológiát is az alapoktól kell elsajátítani, és csak erre épülve kezdheted értelmezni saját képleted elemeit. Az asztrológiai alapismeretek - ha nem akarsz még jobban elmélyülni benne – általában két – három év alatt elsajátíthatók. Ezek az alapok már elegendőek és stabil ismereteket adnak ahhoz, hogy egy horoszkóppal, vagy akár a saját képleteddel, de elboldogulj, igaz még közel sem professzionális szinten.

Intenzíven tanulva ezt is le lehet rövidíteni?

Attól függ, mit értesz intenzíven és milyen mélységeiben szeretnéd elsajátítani. A gyorsaság amennyiben felületességgel társul, a minőség rovására megy, vagy teljesen belegabalyodsz a rengeteg infóba.

Az ismeretek elmélyüléséhez, megértéshez idő kell, az asztrológia pedig inkább utóéréses terület; azaz lehet, hogy valami csak jóval később esik le, érted meg vagy tudod összefüggéseiben látni. A tanulás alatt pedig nem csupán az anyag olvasgatását értem, hanem annak gyakorlatban történő átültetését is; annak letesztelését, hogy az elsajátított elméleti infókat tudod-e alkalmazni. A gyakorlásra pedig időt kell szánni. Ha érdekel, akkor inkább szánj rá elegendő időt, vagy keres olyan időszakot, amikor nem vagy az idő nyomása alatt.