Tanácsadás lépései, folyamata

tanacsadas lepesei

Nagyon sokan képzelik úgy, hogy a születési horoszkóp elkészítése nem nagy kunszt, elég egy időpontot bemondani hozzá és a számítógépes program által röpke pár perc alatt kidobott képlet alapján – csupán ránézésre - az asztrológus már ott nyomban mondja is a válaszokat a kliens által feltett kérdésekre.

Nos ez nem így van; a közhiedelemmel ellentétben a személyes születési képleted felállítása, és az azon alapuló tanácsadásra való felkészülés nagyon is időigényes folyamat, és nem egyik napról a másikra történik.

Nézzük, mire is számítsunk, ha úgy érezzük megértünk és felkészültünk arra, hogy önmagunkkal szembenézzünk és mindehhez az asztrológia jelképrendszerét hívjuk segítségül.

Címszavakban:

 • Az asztrológiai tanácsadás nem jóslás, és az asztrológusnak nem feladata helyetted döntést hozni. Ne ezt várd, ha a konzultációra jelentkezel.
 • Pusztán a születési dátumod nem elegendő. Születésed helye, ideje, és maximum 2 órás eltéréssel, az órája és percének ismerete is kell.
 • Születési időkorrekció nélkül tanácsadást nem vállalok, a pontosításhoz adatlapot kell kitöltened és részemre megküldened. Időpontot csak ennek birtokában tudok adni.
 • Kizárólag személyes konzultációt vállalok, amely négyszemközti beszélgetést jelent köztem és közted.
 • Írásbeli elemzést nem vállalok, sms-ben érkező üzenetekre nem válaszolok.
 • Pszichés, mentális betegségben szenvedők és kezelés alatt állók számára nem vállalok asztrológiai elemzést!
 • Bővebb ismeretekért olvass tovább!

1. lépés: Születési óra és perc pontosítása

Csak pontos születési órán és percen alapuló képlet szolgálhat a tanácsadás alapjául. Lelkiismeretes és tanult asztrológus pontosított születési időpont hiányában nem vállal fel tanácsadást.

Az időkorrekciós adatlap kérdéseket tartalmaz életed főbb eseményeiről, fordulópontjairól azok dátumszerű időpontjairól. Nem azt a célt szolgálja, hogy az asztrológus a múltadban kutakodjon és személyes, bizalmas információkat szerezzen rólad, hanem az, hogy óra és percpontossággal behatárolja a pontos születési idődet, mert erre kerül felállításra személyes horoszkópod. Megosztott személyes adataid titoktartási kötelezettség alá esnek, a te hozzájárulásod nélkül sem adataidról, sem az azon alapuló képletről információkat nem hozhatok nyilvánosságra, vagy oszthatok meg senkivel.

Az asztrológus minden esetben – tehát akkor is, ha pontosnak tudod, mert a kórházi adatlapodon ez az időpont állt, és akkor is, ha csak arra az időpontra saccolod, mert anya valami ilyesmit mondott – visszaellenőrzi ezt a megadott időpontot, illetve igyekszik ún. direkciós eljárások segítségével az adott időintervallumon belül leszűkíteni egy olyan óra és perc pontosságúra a képletedet, melyre a megadott életesemények nagyon magas százalékban - 1 fok pontossággal - illeszkednek. Ha ez megállja a helyét, akkor lehet elfogadni az adott időpontot helyesnek, mert csak ebben az esetben szolgálhatja hitelesen a tanácsadás folyamatát.

Éppen ezért nagyon sok asztrológus nem vállal fel tanácsadást abban az esetben, ha a kliens nem tud valós viszonyítási időpontot megadni születése idejéről, vagy az időpont korrekciója kapcsán adatokkal nem járul hozzá a folyamathoz. Ez érthető két szempontból is: az egyik, hogy nagyon idő és munkaigényes 24 órán belül kutakodni egyetlen lehetséges időpont meghatározásának céljából, de még inkább az, hogy ilyen esetekben aránytalanul megnő a lehetséges, szóba jöhető időpontok és ezzel arányosan a hibalehetőségek száma is.

Két dolgot mindenképpen figyelembe kell venni. Az egyik: a születési óra és perc meghatározásához jó kiindulási alap lehet az, ha a szülött biztosan tudja legalább az időintervallumot (11 és 14 óra között pld.) vagy legalábbis a napszakot,(valamikor hajnalban, délután négy körül stb.) esetleg tudja valamilyen eseményhez kötni – ebéd után megindult és gyors lefolyású szülés, este a Szomszédok után rohantak a kórházba stb... – mert ez leszűkíti a lehetséges 24 órát.

A másik, hogyha ilyen információkkal sem rendelkezünk és nagyon nem tudjuk mihez kötni születésünk időpontját, akkor ezt őszintén mondjuk meg az asztrológusnak és ne a hasunkra csapva mondjunk egy számunkra tetszőleges időpontot, mert a sok felesleges munkán alapuló és nem valós időpontra felállított képlet semmiben sem tud segítségünkre lenni.

2. lépés: Személyes interjú

Az adatlap megküldése nem minősül automatikusan felkérésnek, szükséges egy személyes interjúra is sort kerítenünk. Fontos, hogy tudd, csak kitöltött adatlap birtokában tudok számodra időpontot adni. Amennyiben ezen az első találkozáson a megbeszélt időpontban nem jelensz meg, úgy megkeresésed tárgytalannak veszem és az adatlapodat törlöm.

A személyes interjú célja, hogy alaposan tájékozódj, fel tudd tenni a tanácsadással kapcsolatosan időközben született kérdéseidet, tisztában legyél azzal, hogyan és milyen feltételek mellett zajlik. Az adatlap tartalmát átbeszéljük, pontosíthatod még, ha eszedbe jutott még valami, megfogalmazhatod azokat a témákat és kérdéseket, amelyek foglalkoztatnak és amelyekre választ vársz.  A kapott információk a birtokában dönthetsz még arról, hogy akarsz-e élni a konzultáció lehetőségével vagy sem. Ha meggondolod magad és nem kívánsz élni vele, akkor sincs semmi baj, hiszen érdemi munka még nincs benne, az adatlapot visszakapod vagy megsemmisítem, tetszésed szerint.

Amennyiben élni szeretnél a lehetőséggel, úgy felkérésed már megbízásnak minősül és természetesen már anyagi vonzata is van (árak lent). Csak az egyértelmű felkérésedet követően kezdem el az adatlap tartalmának feldolgozását és a születési idő korrekcióját. A tanácsadásra időpontot csak a születési idő pontosítása után tudok neked adni, amely a személyes interjútól számítva minimum két hét.

3. lépés: Személyes születési képleted elkészítése

Az interjút követően kerül sor a születési képleted bepontosítására és elkészítésére. A tanácsadásra felkészülve azokat a témákat és életterületeket fogom kiemelten elemezni, melyeket érdeklődésed tárgyaként megjelöltél.

4. lépés: Asztrológiai tanácsadás, születési képleted elemzése - kifejtése

Előre egyeztetett időpontban, személyesen történő konzultáció. Születési képleted alapján minden általad hozott témát megbeszélünk, kérdezz nyugodtan, az a fontos, hogy értsd és átlásd az összefüggéseket. Jegyzetelhetsz, vagy akár rögzítheted is a beszélgetést, hogy később is vissza tud hallgatni, ha kedved tartja. Jobb esetben rengeteg információt hallasz és kell majd feldolgoznod. Időigényes folyamat, jó pár órát tégy szabaddá magad számára.

5. lépés: Asztrológiai prognosztika

Prognosztika (előrejelzés) sokak által félreértett része lehet a tanácsadási folyamatnak. Egyesek csak erre a részre várnak, mondván ez fogja megmutatni a jövőt – eseményszinten és óramű pontossággal, megfellebbezhetetlenül – és tele vannak reménységgel, vagy ellenkezőleg szorongással. Vannak akik teljesen érdektelenek, sőt elutasítóak, nem kívánnak élni a prognosztika lehetőségével, mivel így szeretnék elkerülni a jövőben élés csapdáját.

Az elvárásokkal és feltételezésekkel ellentétben a prognosztikának lehetőségei igen korlátozottak, sosem eseményszinten és azok végzetszerű bekövetkeztéről szólnak.

Arra alkalmas, hogy maximum 1 év távlatában irányvonalakat jelezzen számodra; rámutasson fontossá váló életterületekre – család, otthon, munka – támogató lehetőségekre és körvonalazódó feladatokra, olykor akadályokra és várható nehézségekre. Azt, hogy adott év „kínálatát” hogyan éled meg, hogyan reagálsz rájuk, mit és hogyan kivitelezel belőle az nagyban függ személyiségedtől, tulajdonságaidtól, szabad elhatározásodtól. Születési képleteddel összevetve rámutathat olyan személyes tulajdonságaidra és képességeidre, amelyekre támaszkodhatsz, vagy amelyeket most tapasztalhatsz ki igazán, fejlesztheted tovább, mutathatsz meg igazán.

Árak:

Asztrológiai tanácsadás csak születési idő pontosításával együtt vehető igénybe. Tanácsadást születési idő pontosítása nélkül nem vállalok, hozott időpontokat sem veszek készpénznek, minden esetben ellenőrzöm helyességüket. 18 év felettiek minden esetben felnőttnek számítanak, kiskorúak esetében csak a szülő(k) felkérésére és jelenléte mellett folyhat a konzultáció.

 • Születési időpont pontosítása+ ezen alapuló konzultáció ( nem óradíjas, gyermeknek és felnőttnek egyaránt): 12.000.- Ft
 • Születési időpont pontosítása+ ezen alapuló konzultáció+prognosztika (előrejelzés) : 15.000.-   Ft
 • Minden további konzultációs alkalom és aktuális témák esetén (már pontosított képletet és személyiségelemzést követően): 6000.- Ft
 • Kapcsolati összevetések (párkapcsolat vagy szülő-gyermek kapcsolatnál, mindkét fél részvételével): 24.000.- / pár