Bemutatkozás

Pap Róza vagyok. Az asztrológia már régen felkeltette a kíváncsiságomat, olvasgattam ilyen témájú könyveket, próbáltam ismereteket szerezni autodidakta módon, de valami mégis hiányzott ahhoz, hogy a maga teljességében átlássam és értsem is, amit összeolvasok. Kellett valami rendszer, fő csapásvonal, hogy ne érezzem magam elveszettnek a rengeteg információ között. Az alapokról kezdem építkezni. Ismereteimet Oláhné Mednyánszki Krisztinának és Benedek Emíliának köszönhetem. Tanácsadó oklevelemet a debreceni Artemisz Asztrológiai Iskola égisze alatt szereztem 2016-ban egy négyéves képzést követően.

Az elmúlt időszakban sokakkal az asztrológia kapcsán csak félreértések mentén találkozok. Rengeteg kérdést kapok, amely elgondolkoztat azon, hogy a megértés hol és milyen módon bicsaklott ki, ha szóba kerül az asztrológia. Tény, hogy manapság „asztro” címszó alatt számtalan olyan dolgot el lehet adni cenzúrázatlanul, melyek köszönőviszonyban sem állnak az asztrológiával, arra viszont tökéletesen alkalmasak, hogy előítéleteket, félreértéseket és alaptalan elvárásokat tápláljanak vele szemben.

Az asztrológusok azon táborához tartozom, akik az asztrológiát az önmegismerés folyamatának egy alternatív útjaként, annak módszereként kívánják alkalmazni. Ilyen kontextusban többek számára – mert sokan az asztrológiát a jóslás fogalmával azonosítják – lehet, hogy kevésbé izgalmas, vagy egyenesen érdektelen a téma, viszont hasznosabb, mivel abban segít, hogy személyiségvonásaink, motivációink, képességeink és adottságaink megismerésével saját magunkban leljünk rá erőforrásainkra, szerezzünk irányítást életünk felett, ahelyett hogy passzívan fürkésszük a jövőt és ölbe tett kézzel várjuk az események bekövetkeztét.

Elsődleges célom, hogy amennyire módomban áll segítsek megválaszolni a nem értett vagy félreértésre okot adó elgondolásokat az asztrológiát illetően. Másfelől azok számára, akik a téma iránt nyitottak segítsek az elindulásban; eligazodni egy olyan összetett jelképrendszerben, melyet a világban – helytől, nemtől, kortól, származástól függetlenül -univerzálisan mindenki megért, aki képes és nyitott eme speciális nyelv elsajátítására.

 

gnothi seauton

 

 

 

„Ismerd meg önmagad, és tudni fogod sorsodat.
Mert a sorsod te vagy.
Nem külső erők uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak
És jellemed, személyiséged alakítja, formálja jövődet.
Változtass magadon és változni fog a sorsod is.
Fogadd el magadat, és el tudod fogadni sorsodat is.”

Gnóthi szeauton – Ismerd meg önmagad! delphoi felirat