Jupiter bekukkant a Kos jegyébe

 

goat gd58e1d4d1 640Jupiter bekukkant a Kos jegyébe

 

Május 11 és október 28. között a Jupiter az igencsak impulzív, forrófejű Kos jegyének előterébe lép, majd egy bő hónapig tartó visszatérését követően a Halak jegyébe már ez év december 20 - tól már tartósan a Kos jegyében fog haladni.

A Jupiter jegyváltása garantálja, hogy az elmúlt évek tespedtségét követően lendületbe jöjjenek a dolgok a világban. A túlcsorduló energikusság, a lelkes és lendületes vágymegvalósítás, a kockázatvállalási hajlandóság növekedése mellett azonban a hebrencs viselkedés, a harcias és a türelmetlen hozzáállás és az önzés is jellemzőbbé válhat.

 

 

 

 

A Jupiter szimbolikusan a támogató lehetőségeket, a kibővítő, teret adó és gyarapító elvet hordozza az asztrológiában. Mindig valamiféle megtapasztalási lehetőséget tartogat az adott jegytartalommal kapcsolatban, felnagyítja és felfokozza, fókuszba helyezi a jegy analógiához sorolható témák jelentőségét, illetve "jutalmazza" az ahhoz kapcsolható tulajdonságok meglétét. A Jupiter egyben a jog, a hit, a világnézet, a bölcsesség, a morál és erkölcs, a pénzügyek és finanszírozás, továbbá a külkapcsolatok jelölője is.

A tüzes Kos az Állatöv első jegye, amely a mitológiai háború istenének, Marsnak az uralma alatt áll. (Hasonlóan a Skorpió jegyéhez, amelynek szintén tradicionálisan az uralkodó bolygója. A félreértés elkerülése végett: az asztrológában nem az általános értelemben vett istenhitre kell gondolni. Az asztrológiában szimbolikus jelentése van a Marsnak, mint mitológiai istenségnek. A Kosban, mint az első tavaszi jegyben, a természet "születésének" harcát, az őszi Skorpió jegyében pedig a természetnek az elmúlás elleni küzdelmét, "halálát" hivatott jelképesen képviselni.)

A Kos jegyéhez olyan tulajdonságokat társít az asztrológia, amely tükrözi a természetnek ezt a fajta dinamizmusát, átütő, termékeny és megállíthatatlan erejét. Az életerő, a vitalitás, a spontaneitás, a kezdeményezőkészség, kalandvágy és vállalkozószellem, a kihívások és új célok keresése, a hódításvágy, az akarat és az önös érdekek érvényesítése, a gyorsaság és tettrekészség, az egyenesség és harciasság, a bátorság és merészség, a bajtársiasság ugyanúgy az analógia része, mint az impulzivitás, forrófejűség és türelmetlenség, vagy az elszabadult düh, agresszó, harag és önzés, a túltolt versengő és rivalizáló hajlam, hősködés. A Kos analógialáncába beletartozik a forróság, szárazság, foglalkozások közül a versenyzők, sportolók, vadászok, katonák - tűzoltók, fegyveres erők, orvosok - sebészek, éles szerszámokkal dolgozó hivatások, például a kovácsok és vésnökök, fém, gép -és hadi ipari tevékenyésgek, műszaki foglalkozások, betegségek közül a gyors lefolyású, lázas betegségek, gyulladások, ásványok és anyagok közül a gyorsan éghető termékek, robbanó anyagok, vas és acél.

Az analógiákat összevetve a Kos Jupiter tranzitja alatt a következők várhatók:

  • Fokozódó (Jupiter) szárazság, forróság, aszály (Kos analógia) a világban. Nagy, kiterjedt tüzek és égések szemtanúi lehetünk majd.
  • Sok (Jupiter) forrófejű, meggondolatlan, impulzív (Kos) akció  - reakció borzolja majd a kedélyeket. Ebben az időszakban bizony könnyen elszabadulhatnak az indulatok, szabad folyást kaphatnak (Jupiter) az agresszív, erőszakos cselekmények.(Kos)
  • Kiéleződnek, fokozódnak a különféle hit - igazság, ideológiai és világnézeti (Jupiter) viták és konfliktusok (Kos), felüthetik fejüket ilyen hátterű háborúskodások. Nem kompromisszumokban gondolkodnak most a világban, most az erő jogán szeretne mindenki érvényt szerezni a saját igazának. A "fejjel a falnak" típusú, indulatos, türelmetlen és meggondolatlan viselkedés - ahogyan az esztelen hősködés, erőfitogtatás és kakaskodás is - nagyon kellemetlen következményekkel járnak majd.
  • Eszkalálódó (Jupiter) háborúskodás (Kos) jöhet, több lesz a "határsértés", provokáció. A Kos analógia a szerzés és hódításvágyról, az érdekérvényesítésről szól, ez jár majd csúcsra (Jupiter) a világban de akár személyes életünkben is, akár mi akarunk megszerezni valamit mástól, akár más tőlünk próbálkozik ugyanezzel. Vagy védekezni, vagy támadni kényszerülhetünk, csatározni érdekeink mentén.
  • Mivel több lesz a konfliktus és nézeteltérés (Kos) is ennek megfelelően, puskaporossá válnak a külkapcsolatok (Jupiter). Csak egy nagyon optimista verzióban gondolkodva látom esélyét annak, hogy valamiféle jogi paktum (Jupiter) rendezi majd a konfliktusokat (Kos).
  • Nagyobb büdzsé jut (Jupiter) majd a hadászati (támadó és védelmi egyaránt) és katonai tevékenységekre (Kos), talán az is esélyes, hogy a fegyveres erők tagjainak (Kos) nagyobb anyagi megbecsülés (Jupter) jár majd. Előnyös időszak (Jupiter) köszönt a fém -és gépipari szektorra, acélgyártásra, versenyszférára és összességében véve a nehéziparra.(Kos) A vállalkozói szféra, a szabadúszó tevékenységek nagyon Kos - jellegű terület, így azt sem zárom ki, hogy valamiféle támogatás, előny vagy előrelépést megkönnyítő lehetőség (Jupiter) érinteni fogja majd a szektort.
  • Megnő az igény és kereslet azokra az alapanyagokra és nyersanyagokra, amely az ipari és hadászati versengéshez, a versenyelőnyök fenntartásához és a források megszerzéséhez, bővítéséhez szükségesek. Drágulhat (Jupiter) a fém és származékainak, a vasnak, az acélnak, a könnyen - gyorsan éghető anyagoknak (Kos) ára.
  • Bátraké (Kos) lesz a szerencse (Jupiter).  Az időszak nyertesei a "manager"  vagy a "vállalkozó" típusú, önálló, vezetői és jó érdekérvényesítő kvalitásokkal rendelkező, tetterős, határozott - magabiztos, a kihívásokra gyorsan reagálni képes emberek lesznek, akik nem riadnak meg a versengéstől, konfliktusoktól, az esetleges kockázatoktól sem. Most azok is kaszálhatnak majd, akik a Kos jegyének árnyoldalait képviselik természetükben: azaz szélsőségesen önzők, nyomulósak, rámenőssek, agresszívek, nyughatatlan és kalandor természetűek, vagy túlcsordul bennük az önmegmutatás vagy éppenséggel a konfliktusok iránti, illetve a hódítás -és szerzésvágy.
  • Új irányokkal, trendekkel, célokkal és új típusú vezetőkkel, nagyarányú főnökváltásokkal lehet még számolni. Az időszak egyszerűen más karaktereket kíván meg a stratégiailag fontos pozíciókra.

Egyéni szinten nagy általánosságban csak annyi mondható, hogy a születési horoszkópodnak a Kos jegye által uralt életterületen válhatsz a tranzit alatt aktívabbá, kezdeményezőbbé, de szenvedélyesebbé és merészebbé is, itt ragadhatnak magukkal ösztöneid, itt küzdhetsz vehemensen és önösen, önfejűen saját vágyaid eléréséért, és itt - ezen az életterületen is - számíthatsz a legtöbb új élményre, megtapasztalásra is. A Jupiter csupán a lehetőségeket hozza az utadba, azt mindenki maga dönti el, hogy melyikkel és hogyan él. (Természetesen a személyre szabott horoszkóp többi komponensének függvényében, egyéni vonások mentén.)

Jó ha azzal is tisztában vagy, hogy ezen az életterületen egyben arra is hajlamosabbá válhaszt a tranzit során, hogy elhamarkodottan (sok esetben az eszed helyett a vágyaidra hallgatva) dönts és cselekedj, sőt konfrontálódj másokkal a saját vágyaid és érdekeid képviselete folytán. A lecke ugyanaz mindenkinek, a széplelkű és tapintatos álmodozóknak és a meggyőződéses pacifistáknak, kifinomult diplomáciai érzékkel bíróknak egyaránt. A Kos Jupiter tranzit által érintett életterületeden erőt, bátorságot, határozottságot, kiállást és őszinteséget kell tanúsítanod, nyíltan fel kell vállalni vágyaidat, tudni mit akarsz elérni, majd pedig tevőlegesen cselekedni, megküzdeni ezekért, keményen kiállni magadért és megóvni határaidat.

 

F.P.R. - Asztrotréning, 2022. május

Olvass további cikkeket, vagy tedd fel saját kérdéseidet a www.asztrotrening.hu oldalon.