Hold - Szaturnusz nehéz fényszögei a radixban

woman g2d4ba9fe9 640

Hold - Szaturnusz nehéz fényszögei a radixban

 

" Mit jelent az, ha a radixomban szemben áll a Hold és a Szaturnusz?"

" Hold - Szaturnusz kvadrátom van a születési képletemben. Ez nagyon rossz fényszög? Magyarázhatja a kapcsolati nehézségeimet?"

" Nehéz együttélni valakivel, akinek Hold - Szaturnusz együttállása van a születési horoszkópjában?"

Tovább olvasom

Jupiter bekukkant a Kos jegyébe

goat gd58e1d4d1 640

Jupiter bekukkant a Kos jegyébe

 

Május 11 - október 28. között a Jupiter az igencsak impulzív és forrófejű Kos jegyének előterébe lép, majd egy bő hónapig tartó visszatérését követően a Halak jegyébe már ez év december 20 - tól tartósan a Kos jegyében jegyben fog haladni.

A Jupiter jegyváltása garantálja, hogy az elmúlt évek tespedtségét követően lendületbe jöjjenek a dolgok a világban. A túlcsorduló energikusság, a lelkes és lendületes vágymegvalósítás, a kockázatvállalási hajlandóság növekedése mellett azonban a hebrencs viselkedés, a harcias és türelmetlen hozzáállás és az önzés is jellemzőbbé válhat.

 

Tovább olvasom

A deszcendens és a VII. horoszkópház

poetry gcebe5549d 640A Deszcendens és a VII. horoszkópház

Az az általános tapasztalat, hogy sokan a napjegyükhöz és az aszcendensükhöz passzoló társak iránt kiváncsiskodnak. Ezek az asztrológiai jelölők a látens párkeresésben nem sokat segítenek, és valójában csak a szinasztriában, a két születési képlet összevetésekor kaphatnak csak igazi jelentőséget.

Azonban minden tartós kapcsolatunk természetéről, beleértve a házas vagy élettárs személyiségéről, mint a bennünket kiegészítő és vonzó másik fél egyéniségéről saját horoszkópábránk is tartalmaz információkat. Történetesen nem az Aszcendensünket kell nézni, hanem a vele szembenálló zodiákus jegyet, azaz a Deszcendenst, illetve a Deszcendens jegyével kezdődő VII. házban álló bolygókat. Ezekről viszont sokan még nem is hallottak, így ennek apropóján született ez a bejegyzés..

 

 

Tovább olvasom

Születési uralkodó és rejtett aszcendens

question mark 2318041 640Mi is az a "születési uralkodó" és a "rejtett aszcendens"?

"Mit jelent az, hogy születési úr? Nem tudom, hogy mire gondoljak, ha egy asztrológiai cikkben elkezdenek utalni a születési képlet uralkodó bolygójára. Honnan tudhatom meg, hogy nekem mi a születési uralkodóm? Hogyan tudom kiszámolni és mi a szerepe?"

"Mi az a rejtett aszcendens, és miben áll ennek a jelentősége?"

"A csillagjegyből kikövetkeztethető, hogy kinek milyen a vérmérséklete, temperamentuma?"

Tovább olvasom

Retrográd bolygók a születési horoszkópban

question mark 1019820 640

Retrográd bolygók a születési horoszkópban

"Mit jelent az, ha nagyon sok olyan bolygó van a születési képletemben, amely mellett ott áll az R betű, azaz retrográd. Fogalmam sincs egyébként, hogy ez mit jelent, így nem is igazán tudom értelmezni. Ezért szeretném megkérdezni, hogy mégis mire gondoljak, ha a születési horoszkópomban retrográd az Uránusz, a Neptunusz, a Plutó, a Jupiter, a Merkúr és a Vénusz is?".

Nyugi, a legtöbb embernek van retrográd bolygó - sőt általában nem is egy - a születési horoszkópjában, így kérdésed valószínűleg másokat is érinteni fog. A Nap és a Hold kivételével ugyanis valamennyi planéta lehet retrográd, amely kifejezés lényegében a bolygóknak a Földről nézve látszólagos hátráló mozgását takarja.

A retrogárd bolygók értelmezésében is ez köszönt vissza, ugyanis általában valamilyen hátráltató tényezőként jelentkezhet az egyén életében, így a képlet elemzésekor kiemelt figyelmet kell szentelni ezekre az R betűs bolygókra, különösen akkor, ha személy és/vagy sorsjelölő planétákról van szó...

 

 

 

Tovább olvasom

Jupiter bekukkant a Halak jegyébe

fortune telling 1989579 640

A Jupiter bekukkant a Halak jegyébe (2021. 5.14. - 7. 28.)

A Jupiter ideiglenesen elhagyja a Vízöntő jegyét és 2021. május 14. és július 28. között tiszteletét teszi a Halakban, majd rövid kitérőjét követően visszatér a Vízöntőbe, ahol egészen 2021. végéig fog tartózkodni.

Nem hosszú időről, csak bő 2,5 hónapról van szó, de mégis érdemes erre a tranzitra odafigyelni, mert a Jupiter 2022-ben már hosszú hónapokat - kis megszakítással közel egy évet - fog a Halak jegyének előterében tölteni, így a mostani tranzit akár ízelítő is lehet mindabból, ami a jövő év során körvonalazódni fog a világban.

A Halak jegyének és a Jupiternek az analógiáit összevetve arra következtetek, hogy 2021. május 14. és július 28. között...

 

 

 

Tovább olvasom

Önámítók, becsapottak és elvakultak....

fake news 2127597 640

Önámítók, becsapottak és elvakultak...

Tudod, az emberek anélkül is tudnak részrehajlóak lenni, hogy tudatában lennének saját elfogultságuknak. Különösen azokra az információkra lehetnek önkéntelenül is fogékonyabbak, amelyekben saját álláspontjukat látják visszaköszönni, vagy amelyekben igazukra lelnek, mert azok megegyeznek nézeteikkel.

Nos, ha történetesen egy adott hír vagy információ úgy van tálalva, hogy abban viszontlátják saját feltételezéseiket, és a "bizonyítékok" is egybecsengenek hiedelmeikkel, megfelelnek elvárásaiknak, akkor azt az emberek mindenféle fenntartás nélkül el fogják hinni. Miért? Mert a hírben/információban megerősítő visszajelzésekre találnak saját meggyőződéseiket illetően, amitől még hozzáértőbbnek, kompetensebbnek érezhetik magukat, azaz a pozitív visszacsatolás jótékonyan hat önbecsülésükre. Ez ilyen egyszerű...

Az emberek ezen hajlandóságát megerősítési torzításként ismeri és írja le a pszichológia, és egyáltalán nem veszélytelen, mert bizony nagyon befolyásolhatóvá, manipulálhatóvá és megvezethetővé teheti embertársainkat....

 

Tovább olvasom

Vízöntő Szaturnusz a történelemben

injustice 4011022 640Vízöntő Szaturnusz a történelemben...

A Szaturnusz 29 év 167 nap alatt tesz meg teljes kört az Ekliptikán, azaz ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a Nappálya mentén található mind a 12 állatövi jegyen áthaladjon. A Szaturnusz egy  - egy jegyben átlagosan 2,5 - 3 évet tölt. Mostani tranzitját a Vízöntő jegyében 2020. december 17-én kezdte meg és 2023. március 7-ig ebben a jegyben fog tartózkodni.

A 21. század első Vízöntő Szaturnusz tranzitját fogjuk az elkövetkező években megtapasztalni. A 20. században is mindössze négyszer járt a sorsplanéta ebben a jegyben. Kíváncsiságból összegyűjtöttem azokat az eseményeket a történelemből, amelyek arra az időszakra estek, amikor a Szaturnusz a Vízöntő jegyében haladt. Érdekelt, hogy az egyes periódusok eseményei mennyire tükrözik vissza a Vízöntőhöz és a Szaturnuszhoz fűzödő analógiákat, és az, hogy felfedezhető - e valamiféle hasonlóság, párhuzamosság vagy sémaszerűség a történések között. A következőket találtam...

 

 

 

Tovább olvasom

Szaturnusz tranzitja a Vízöntőben

protest 155927 640Szaturnusz tranzitja a Vízöntőben (2020.12.17. - 2023. 3. 7.)

2020. decemberében nemcsak a Jupiter, de a másik sorsplanéta, a Szaturnusz is a Vízöntőbe lépett, és 2020. december 17-től egészen 2023. március 7- ig fog ebben a jegyben tartózkodni. A Szaturnusz, akár tranzitban, akár születési horoszkópban nézzük, mindig figyelemfelhívó szerepű. Minden esetben megvalósításra váró, felelősségteljes feladatokat és megkerülhetetlen kötelezettséget jelöl ki, annak a jegyanalógiának megfelelően, amelyben tartózkodik.

A Vízöntő jegyébe lépő Szaturnusz most is kijelöli az aktuális feladatokat: a változások, reformok szükségesek, és olyan módon kell megvalósulniuk, ami a jelenleginél kevésbé hierarchikusabb, kevésbé centralizáltabb, ugyanakkor jóval rugalmasabb, elfogadóbb és nyitottabb, minőségileg élhetőbb - jobb - igazságosabb - egyenlőbb - sokszínűbb társadalmi struktúrákat eredményez. A Vízöntőben haladó Szaturnusz olyan életleckéket és olyan megtapasztalásokat is tartogathat, amely megtanít arra, mit is jelent valójában az igazi függetlenség, szabadság, önállóság vagy mennyire is számít az ember, mint idividum. Talán akkor értékelődnek fel ezek a fogalmak a szemünkben, akkor értékelhetjük csak igazán, ha az események éppen elvesztésükkel fenyegetnek...

 

Tovább olvasom

Jupiter tranzitja a Vízöntő jegyében

boy 2027761 640Jupiter tranzitja a Vízöntő jegyében (2020. 12.19. - 2021.12.30.)

A Jupiter 2019 és 2020. decembere között a Bak jegyében haladt. A tranzittól korlátozottság, beszűkülő lehetőségek, lelassulás, veszteségek voltak várhatók; ezt lényegében mindenki megtapasztalhatta a saját életében valamilyen formában és mértékben 2020. során. A Bak Jupiterrel kapcsolatos tendenciákat egy korábbi bejegyzésben már közzétettem, ez alapján utólag már bárki eldöntheti, hogy az akkor tett következtetések mennyire is bizonyultak helytállónak.

A Jupiter 2020. december 19-én a Vízöntő jegyébe lépett, és egy újabb évig ennek a jegynek lesz a vendége. A jegyváltásból arra lehet következtetni, hogy elmozdulás történik a holtpontról, sőt nagyon felpörögnek az események, és a gyors változásoknak, az átrendeződési és rekonstrukciós folyamatoknak jut majd 2021-ben a főszerep...

 

Tovább olvasom